Salasanamanagerit: miksi ja mikä niistä on paras?

Salasanamanagerit: miksi ja mikä niistä on paras?

Salasanamanagerien hyödyllisyys

Salasanamanagerit ovat olennainen työkalu tehokkaaseen ja turvalliseen digitaaliseen elämään. Ne auttavat meitä muistamaan ja säilyttämään monimutkaisia salasanoja, jotka suojaavat arkaluonteisia tietoja, kuten henkilökohtaisia tietoja, rahansiirtoja ja sähköpostiviestejä. Tässä blogiartikkelissa käymme läpi salasanamanagerien tärkeyden ja vertailemme kahdeksaa suosituinta salasanamanageria keskenään. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ja ota askel kohti turvallisempaa digitaalista elämää!

Miksi ottaa salasanamanageri käyttöön?

Salasanamanagerit auttavat meitä seuraavilla tavoilla:

 1. Muistavat monimutkaiset salasanat puolestamme
 2. Auttavat luomaan vahvoja ja ainutlaatuisia salasanoja
 3. Parantavat tietoturvaa suojaamalla arkaluonteisia tietoja
 4. Vähentävät identiteettivarkauksien riskiä
 5. Säästävät aikaa ja vaivaa salasanojen palauttamisessa
 6. Mahdollistavat salasanojen jakamisen turvallisesti perheenjäsenten ja työtovereiden kanssa

Vahvat salasanat ovat tärkeitä, mutta niiden rinnalla kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA) on suositeltava lisäsuojakeino. 2FA vaatii kaksi erilaista todistetta henkilöllisyydestäsi, kuten salasanan ja puhelimeesi lähetetyn koodin. Näin ollen, vaikka salasanasi paljastuisi, ilman toista todistetta tilillesi ei päästä. Monet palvelut tarjoavat 2FA-mahdollisuuden, joka on helppo ja tehokas tapa lisätä tietoturvaasi.

salasanamanagerit vertailussa

Vertailussa 8 suosituinta salasanamanageria

1. LastPass

LastPass on yksi suosituimmista salasanamanageripalveluista, ja se tarjoaa ilmaisen ja premium-version. LastPassin avulla voit tallentaa rajattoman määrän salasanoja, synkronoida salasanat eri laitteiden välillä ja jakaa salasanoja turvallisesti. LastPass tukee myös kaksivaiheista tunnistautumista lisäturvallisuuden varmistamiseksi.

2. Dashlane

Dashlane on toinen erittäin suosittu salasanamanageri, joka tarjoaa sekä ilmaisen että maksullisen version. Dashlane on helppokäyttöinen ja tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, kuten automaattisen salasanojen täyttämisen, turvallisen salasanageneraattorin ja salasanahälytykset. Dashlane tukee myös kaksivaiheista tunnistautumista ja pimeän verkon valvontaa.

3. 1Password

1Password on helppokäyttöinen ja turvallinen salasanamanageri, joka on saatavilla sekä yksittäisille käyttäjille että tiimeille. Se tarjoaa vahvan salasanasuojauksen ja mahdollistaa salasanojen, luottokorttitietojen ja muiden tietojen tallentamisen. 1Password sisältää myös matkustustilan, joka piilottaa tietyt tietueet laitteiltasi ulkomailla ollessasi.

4. Keeper

Keeper on korkean tason tietoturvaominaisuuksia tarjoava salasanamanageri. Se tarjoaa rajattoman määrän salasanatallennuksia, turvallisen tiedostojen jakamisen ja kaksivaiheisen tunnistautumisen. Keeperin avulla voit myös säilyttää digitaalisia asiakirjoja, kuten passikopioita ja vakuutustietoja, salatussa muodossa.

5. Bitwarden

Bitwarden on avoimen lähdekoodin salasanamanageri, joka tarjoaa ilmaisen ja maksullisen version. Se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat avoimuutta ja yksityisyyttä. Bitwardenin avulla voit tallentaa salasanoja, luottokorttitietoja ja muita henkilökohtaisia tietoja. Se tukee myös kaksivaiheista tunnistautumista ja tarjoaa turvallisen salasanageneraattorin.

6. NordPass

NordPass on kehittäjänsä NordVPN:n, tunnetun VPN-palvelun, luoma salasanamanageri. Se tarjoaa helppokäyttöisen ja intuitiivisen käyttöliittymän, joka sopii erinomaisesti aloittelijoille. NordPass tukee myös kaksivaiheista tunnistautumista ja tarjoaa pimeän verkon valvonnan.

7. RoboForm

RoboForm on yksi vanhimmista salasanamanageripalveluista, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet ja luotettavan suojauksen. Sen avulla voit tallentaa salasanoja, luottokorttitietoja, osoitteita ja muita tietoja. RoboForm sisältää myös automaattisen salasanojen täyttämisen, turvallisen salasanageneraattorin ja kaksivaiheisen tunnistautumisen.

8. Enpass

Enpass on toinen suosittu salasanamanageri, joka tarjoaa ilmaisen ja premium-version. Se säilyttää kaikki tietosi laitteellasi eikä pilvipalvelussa, mikä voi lisätä yksityisyyden tunnetta. Enpass tarjoaa monipuoliset tallennusvaihtoehdot, kuten salasanojen, luottokorttitietojen ja osoitteiden tallentamisen. Enpass tukee myös kaksivaiheista tunnistautumista ja tarjoaa turvallisen salasanageneraattorin.

Salasanamanagerien huonot puolet

Vaikka salasanamanagerit tarjoavat monia etuja ja suojaavat digitaalista elämäämme, on tärkeää myös tunnistaa niiden mahdolliset huonot puolet:

 1. Yksittäinen heikko kohta: Salasanamanagerit tallentavat kaikki salasanasi yhteen paikkaan, joka saattaa aiheuttaa riskin, jos pääsalasana murretaan tai palvelu joutuu tietoturvahyökkäyksen kohteeksi. Tämä korostaa pääsalasanan vahvuuden ja kaksivaiheisen tunnistautumisen tärkeyttä.
 2. Vaikeus muistaa pääsalasana: Koska sinun ei tarvitse muistaa useita salasanoja, pääsalasanan merkitys korostuu. Jos unohdat pääsalasanan, saatat menettää pääsyn kaikkiin tallennettuihin salasanoihin.
 3. Riippuvuus palveluntarjoajasta: Jos salasanamanagerisi palveluntarjoaja lopettaa toimintansa tai kärsii laajasta palvelukatkosta, saatat menettää pääsyn salasanatietoihisi. Valitse luotettava palveluntarjoaja ja pidä tarvittaessa varmuuskopio salasanoistasi.
 4. Yhteensopivuusongelmat: Kaikki salasanamanagerit eivät välttämättä toimi saumattomasti kaikkien laitteiden, selaimien tai sovellusten kanssa, mikä voi aiheuttaa käytännön haasteita.
 5. Käyttöönoton haasteet: Salasanamanagerin käyttöönotto voi olla aikaa vievää, varsinkin jos sinulla on jo useita eri salasanoja eri palveluihin. Salasanamanagerin tehokkuus ja hyödyt kuitenkin korvaavat useimmiten tämän alkuinvestoinnin.

On tärkeää punnita salasanamanagerien hyötyjä ja haittoja ennen päätöksentekoa. Huolellinen valinta, pääsalasanan vahvuus ja kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttö voivat kuitenkin minimoida mahdolliset riskit ja maksimoida salasanamanagerien tarjoaman turvallisuuden.

Miten valita oikea salasanamanageri itselle?

Oikean salasanamanagerin valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja mieltymyksistä. Tässä muutamia kriteerejä, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivan vaihtoehdon:

 1. Käyttöliittymä: Valitse helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttöliittymä, joka sopii sinulle parhaiten.
 2. Hinta: Mieti, oletko valmis maksamaan premium-ominaisuuksista vai haluatko ilmaisen version.
 3. Tietosuoja: Vertaile eri palveluiden tietosuojakäytäntöjä ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.
 4. Yhteensopivuus: Varmista, että salasanamanageri toimii kaikilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä, joita käytät.
 5. Lisäominaisuudet: Punnitse, tarvitsetko esimerkiksi pimeän verkon valvontaa, salasanahälytyksiä tai turvallisen salasanageneraattorin.

Yhteenveto

Digitaalisen elämän suojaamisessa ja helpottamisessa salasanamanagerit ovat tärkeä työkalu. Niiden avulla voimme luoda ja säilyttää vahvoja salasanoja, parantaa tietoturvaa ja vähentää identiteettivarkauksien riskiä. Tässä artikkelissa on vertailtu kahdeksaa suosituinta salasanamanageria, jotta voit löytää sinulle sopivan vaihtoehdon. Muista aina valita salasanamanageri, joka vastaa omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi, jotta voit nauttia turvallisemmasta ja tehokkaammasta digitaalisesta elämästä.